Home > Advertajzing > Najveci domaci brendovi!

Najveci domaci brendovi!

Pre neko vece sam sa prijateljima raspravljao koji su to najjaci domaci brendovi – ikad! Bilo je tu svakakvih lupetanja, pocev od Bozen Cosmetics, preko Abatela, pa sve do Granda i ostalih gluposti kojima gledaoce raznih televizijskih emisija na domacih tv stanica svakodnevno bombarduju. Ali, ok, ne zelim da pisem o neuspelim projektima, vec o vrlo uspesnim i smislenim brendovima koji su svima nama ostali duboko urezani u pamcenju.  Prvi na mojoj listi je svakako brend koji je izmislio gospodin Branko Milicevic Kockica – licno! Naravno, pogadjate da je rec o, nazvacu ga sloganom, Ta-Ta-Ta-Tira, koji bukvalno i ptice na granama znaju! Iako je Branko emisiju posvetio deci i iako je uglavnom decurlija gledala citav serijal, Ta-Ta-Ta-Tira je svakako ostao zapamcen u glavama i njihovih roditelja, baba, deda, strina, ujaka, braca, komsija, ma bukvalno svih mogucih ljudi, svih mogucih profila. Dakle, the najzajebaniji brend/slogan sa ovih prostora je Ta-Ta-Ta-Tira!!!

Drugo mesto, za razliku od slogana od malo pre pomenutog audio/vizuelnog spektakla, zauzima jedan slatko/hladni prozvod sa ukusom jagode! Ok, i bilo je za ocekivati da barem jedno od ovih par pozicija zauzima neki cuveni proizvod, ali hajde da ne sirim pricu, nego da predjem na sustinu. Rec je  o Frikomovom sladoledu Rumenko. “Rumenko” je delo na zalost preminulog Dragana Sakana, inace poznatog strucnjaka za marketing i nove ideje. On je takodje poznat i po kreiranju brenda “Choco-Moko” i “Leni”. Bio je profesor Akademije umetnosti u Beogradu i gostujuci predavac na mnogim univerzitetima Evrope….

Trece i pocasno mesto zauzima opet proizvod i opet slatkog ukusa…secate se one pesmice “Ti Cipiripi, ti cipiripi, si lisnjici i si krim…”, hehe, pa da, sigurno je da trece mesto na mojoj fantasticnoj listi brendova zauzima Centro Proizvodov Cipiripi Krem! Sem sto je Cipiripi, kao ime poznato u celoj galaksiji, vec je i maskota, ona veverica sto se pomalo jezivo smeska, isto toliko poznata! Moram priznati da sam imao nocne more zahvaljujuci toj maskoti kada sam bio klinac…heh, eto sta jedan brend, odnosno reklamiranje istog, moze da uradi mladom mozgu…ma to su bre manipulacije! Ali, stalno sam ga jeo! Eto, dragi moji citaoci, to su bili po meni tri najveca brenda sa ovih prostora – ikad!!!!!

Advertisements
Categories: Advertajzing
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: