Home > Konkursi > RASPISAN KONKURS ZA IZRADU SIMBOLA GRADA LOZNICE

RASPISAN KONKURS ZA IZRADU SIMBOLA GRADA LOZNICE

LOZNICA – Gradska uprava Loznice raspisala je konkurs za izradu grba i zastave, a autor prvonagrađenog rešenja dobiće naknadu od 500 evra u dinarskoj protivvrednosti.

U komisiji za izradu simbola grada rečeno je agenciji da će konkurs, koji je otvoren 21. februara, trajati do 23. marta.

Ceo postupak oko usvajanja simbola trebao bi da bude okončan ove godine, pošto Skupština grada prihvati na konkursu izabrana rešenja, a ona potom dobiju i potrebnu saglasnost ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Odlukom gradskog parlamenta, donetom krajem novembra prošle godine, budući simboli treba da se zasnivaju na nauci o grbovima i zastavama i da budu u međusobnoj saglasnosti, delimično ili potpuno.

Odnos dužine prema širini zastave pravogugaonog oblika, treba da bude 6:4, dok grb mora da odražava istorijske i stvarne činjenice vezane za grad Loznicu.

Za predstavljanja grada Loznice trenutno je u upotrebi dvobojni amblem u obliku štita koje je 1977. godine usvojila tadašnja Skupština opštine. U dnu amblema je stilizovani srebrni simbol gusala, iznad kojih je svitak sa ispisanim ćiriličnim slovima A, B, V, G, D, Đ i E, što je početak azbuke. Preko svitka je pero zasečeno za pisanje, a iznad ime grada okruženo stilizovanom predstavom vinove loze.

Advertisements
Categories: Konkursi
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: